Zeg gedag tegen papier en sla alles digitaal op met Scannable

Evernote Scannable is de nieuwste aanvulling in de rij oplossingen bedacht door het team van Evernote. Zoals je mag verwachten van de makers van één van de meest toonaangevende tools voor het Werken zonder Papier is het meteen ook een van de beste manieren om het papier dat je toch nog binnen krijgt meteen te digitaliseren en op te bergen. Kortom, wil je naar Werken zonder Papier en gebruik je daarbij Evernote om alles op te bergen? Dan is Scannable een must-have app!

Dagelijkse workflow zonder papier

Voor mij is Evernote tegenwoordig niet meer weg te denken in mijn dagelijkse workflow zonder papier. Alles wat ik moet noteren, opslaan, etc gaat in een van de notitieboeken. Daarbij moet je denken aan webpagina’s, pdf’s, notities en natuurlijk ook scans. Vandaar ook mijn enthousiasme toen ik hoorde over deze nieuwe scan-oplossing voor onderweg.

Eenvoudig en doelgericht

Zoals je mag verwachten van een doelgerichte app is de interfacer minimalistisch en eenvoudig, wat altijd prettig werken is. De app werkt, in tegenstelling tot sommige andere scan apps ook snel. Bij de eerste keer opstarten krijg je nog een korte introductievideo die je de belangrijkste functies binnen de app laat zien. Dat is eigenlijk niet nodig, de app is zo eenvoudig van opzet dat je de werking meteen doorhebt.

Sneller

Scannable vraagt de eerste keer keurig om toestemming voor het gebruik van de camera en zal daarna deze direct opstarten. Vervolgens hoef je alleen nog maar je iPad (of andere tablet) over het document heen te houden. Je krijgt dan een blauw vlak te zien bovenop het document dat je wilt scannen. Soms moet je even wat rommelen als er vouwen of kreukels in het papier zitten om alles in beeld te krijgen, maar in de meeste gevallen gaat het direct goed en herkent Scannable de documenten een stuk sneller dan andere apps.

Werkt de automatische scan functie toch niet helemaal goed, dan kan je met een enkel tikje overschakelen naar de handmatige scan. Los van of je nu op de automaat of handmatig scant moet je wel zorgen voor genoeg contrast tussen het document en de ondergrond. Na het scannen kan je nog een een uitsnede maken of het plaatje iets roteren en ben je niet tevreden dan gooi je de scan zo weg.

Visitekaartjes en LinkedIn

Een functie die voor Premium gebruikers van Evernote al bekend is, zit ook in Scannable. Door de app te koppelen aan je LinkedIn account kan je na het scannen van een visitekaartje direct op LinkedIn naar aanvullende informatie zoeken en ook direct iemand uitnodigen om een connectie te maken. Ben je een fervent gebruiker van LinkedIn en heb je veel visitekaartjes? Dan is dit een onmisbare functie. Bovendien scheelt het weer in het papierverbruik, je hoeft nooit meer dan een paar herbruikbare visitekaartjes te hebben om te laten scannen..

Heb je een Evernote ScanSnap scanner? Dan werkt de app ook naadloos daarmee samen als het gaat om het beheren en bewerken van (meerdere pagina’s) scans.

Direct naar Evernote of iCloud

Ben je eenmaal klaar met scannen, dan hoef je alleen nog maar op de scan (of reeks bij meerdere pagina’s) te tikken. Je kan ze vervolgens direct een andere naam geven in plaats van de standaard ‘Scannable Document’. Deel je vanuit de app de scans dan kan dat vanzelfsprekend direct naar het betreffende notitieboek in Evernote, maar ook delen via email of een bericht is mogelijk net als iCloud of Dropbox.

Hoewel Scannable behoorlijk basic is kan je toch in de instellingen een paar zaken aanpassen. Zo kan je de flits van de camera altijd aan, uit of op automaat zetten, is automatisch inloggen in Evernote mogelijk en kan je ook documenten automatisch laten uploaden. Gebruik je de LinkedIn functie, dan kan je ook daar ingelogd blijven en de app ook toegang geven tot de agenda.

Evernote Scannable is gratis in de AppStore en (voorlopig) alleen te krijgen voor iPad en iPhone.

Posted on 12 januari 2015 in Apple, apps, iPad, office, papierloos

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top